tiistai 27. maaliskuuta 2018

Ensimmäinen Bootcamp-päivä


Silloin koitti päivä, jonka takia olin (niin kovasti) treenannut! Pääsin uunituoreena vertaisena osallistumaan ensimmäistä kertaa ryhmään.Päivän kulkuMatkalla Maunulantalolle


Yhden kanssapelaajan ulko-oven äärelle aseteltuna tervetuloa-kylttejä

Olin onnistunut satuttamaan jalkani neljä päivää aikaisemmin, joten matkan jalankulku-osuus oli hitaampi ja hieman vaivalloisempi kuin mitä yleensä.

Olisin tullut mieluiten pyörällä, mutta matka Perkkaasta Kiloon töihin, siitä Maunulantalolle Maunulaan ja sieltä takaisin kotiin Perkkaaseen olisi ollut ylivoimainen matka, vaikka jalka olisi ollutkin ehjänä.

Sain sairaslomaa muutenkin tälle ja edelliselle päivälle, niin menin bussilla ja vähäisellä kävelyllä paikalle.

Risto ehdotti, että olen 15-30min ennen ryhmän alkua paikalla. Saavuin Maunulantalolle noin puolen aikaan ja kilautin varmistaakseni, että olisin oikeassa paikassa.
Risto tuli avaamaan oven ja ohjasi minut pieneen huoneeseen, jossa oli ehkä kymmenisen tietokonetta.
Siellä olimme pitämässä tämän päivän session.Päivän aloitus - vaihe 1/2


Sitämukaa kun osallistujia tuli paikalle, annoimme heille pöytätietokoneen käyttöön. He kirjautuivat niillä sisään (heille annettiin käyttäjätunnus ja salasana) ja he saivat tutustua koneiden pelitarjontaan.
Tietokoneiden työpöytäasetelma oli hyvin pelaamispainotteisen näköinen. Se oli siistin näköistä ja kivaa vaihtelua, kun oma tietokoneeni kotona ei omannut "heavy gamerin" lookkia.
Tornit näyttivät normaaleilta.
Oli jotakin puhetta, että huoneessa olleet tietokoneet tullaan uusimaan jossain vaiheessa.

Kahdella osallistujalla oli oma tukihenkilö mukana matkassa. Hymyilin, kun sain kuulla, että heillä ei ollut juurikaan tietoa, mitä pelaaminen on.
Pääsimme vähän näyttämään heille mallia ;)

Yksi osallistujista ei ollut koskenut tietokoneisiin pitkään aikaan. Hän oli konsolipelaaja henkeen ja vereen. Hän oli kuitenkin avoinna mielin pelaamassa tänään kanssamme tietokoneilla.

Osalle osallistuneesta tietyt pelit olivatkin jo tuttuja, jotka oli asennettu tietokoneille ennestään.
Yksi osallistuja oli asentamassa Path of Exileä tietokoneelle. Kyseinen peli oli myöhemmin yksi ehdotetuista yhdessä pelattavista peleistä, joka asennettaisiin tietokoneille tulevaisuudessa.

---

Kun kello löi 13, meillä oli yhteensä neljä osallistujaa paikalla. Viides osallistuja ei päässyt tulemaan paikalle.

Aloitimme nimi- ja fiiliskierroksella. Risto antoi pienen johdannon, mitä kaikkea kyseinen kierros käsittelee ja päästi minut ensimmäisenä ääneen. Kerroin nimeni ja sanoin, että oli kivaa päästä oppimaan jotakin uutta, vaikkakin kipeällä jalalla olin lähtenyt liikkeelle.
Kierroksen aikana kävi ilmi, että 2-3 osallistujaa jännitti hieman. Tässä vaiheessa huomasin itse, ettei minua jännittänyt lainkaan.

Kun kierros oli ohi, Risto antoi jokaiselle osallistujalle monisteen ryhmän toimintarungosta, luki ääneen ja kertoi tarkentavasti, mitä kaikkea runko sisälsi.
Muut tutkivat samalla paperia tarkemmin.

Otin kuvan monisteesta:
Seuraavaksi käytiin kolmen ryhmiin ja keskusteltiin yhdessä peleistä, joita voisimme hankkia, asentaa ja pelata yhdessä.
Ideana oli löytää nimenomaan moninpeliä tukevia pelejä, joissa voi pelata jopa kymmenen pelaajan voimalla tai ylikin.
Ehdotuksia sateli alle kymmenen pelin määrästä.Yhdessä pelaaminen - vaihe 2/2Valitsimme pelin, jota pelaisimme yhdessä. Muutaman eri pelin pohdinnan jälkeen valitsimme Minecraftin.

Emme lähteneet oman serverin tekoon, joten lähdin etsimään tyhjiä servereitä Googlen kautta.
About viidessä minuutissa löysin yhden, jonka osoitteen otin ylös. Kävin kiertelemässä ja kirjoittamassa muutamille osoitteen heidän peli-ikkunaan, nopeuttaen näin peliinpääsyprosessia.

Meillä oli hauskaa heti alkuun.
Huutelin välillä neuvoja - lähinnä osallistuneiden tukihenkilöille - mitä kaikkea he voisivat tehdä siinä pelissä, ettei menisi vaan ympyrän pyörimiseksi.

Joku satunnainen pelaaja liittyi peliimme mukaan jossakin vaiheessa pelisessiosta. Hän oli englanninkielinen. Selitin tilanteen. Hän ihmetteli pelaajien pelinimimerkkien samankaltaisuutta (se johtui pelitalon käyttäjätiliasetuksista).
Kauaa hän ei viihtynyt seurassamme.

Jossakin vaiheessa Risto siirtyi yhden osallistujan kanssa Minecraftistä mm. Portaaliin, johonkin 2D-liaanijuoksupeliin ja lopulta johonkin streetfighter-peliin.
He pelasivat kahdestaan.

---

Kaksi tuntia meni nopeasti, vaikka loppu alkoi vähän hidastua kun nälkä alkoi voimistua.

Puoli tuntia ennen päivän päättymistä Risto aktivoi osallistujia vielä miettimään, minkälaisia tavotteita he haluaisivat asettaa ryhmäkäynneille. Miksi he kävisivät ryhmässä, ja missä asiassa he voisivat kehittyä sen avulla.

Otin siitäkin paperista - ja omista vastauksistani - kuvan:

Konsolipelaajalla oli sujunut tietokoneella pelaaminen ihan hyvin, vaikka kokemus olikin kuulemma hitaampi konsoliohjaimella pelaamiseen verrattuna.

Ennen kun osallistujat lähtivät päivänjatkon viettoon, viimeinen tukihenkilö kertoi, miten avartava ja kiva kokemus oli pelata muiden kanssa yhdessä, ja miten hän innostui siitä.
Jee!
(suunnitelmani oli onnistunut)JälkipuintiPoistuttuamme pelitilasta minulla heräsi kysymys.

Olinko liian vertainen? Vai olinko liian "ryhmäläinen"? Olin niin hurahtanut muiden kanssa pelaamiseen, että annoin aika vähän tilaa millekään muulle - esimerkiksi pohdinnoille, että mitä kunnollinen vertainen tekisi eri tilanteissa pelisession aikana.

Kun puettuamme ja lähdettyämme ulos kysyin työntekijöiltämme tästä asiasta, he ylistivät minua. Olin kuulemma juuri sitä, mitä he kaipasivat. Minusta oli paljon hyötyä varsinkin sen Minecraft-serverin etsimistä varten.
He tykkäsivät myös siitä, miten ehdottelin tekemistä muille, jotka eivät olleet perillä peleistä, näin varmistaen, että kaikilla olisi kivaa.

(Mikä on serveri? Serveri on tietokone, jolla [tässä tapauksessa] Minecraft-ohjelma on päällä. Pelaajat ottavat tähän serveriin yhteyttä ja lähettävät pelitietojaan sille. Serveri jakaa saamansa datan muille pelaajille ja tätäkautta synkkaa [päivittää samat tiedot kaikkien pelaajien kesken] kaikkien pelaajien pelitilanteen, näin mahdollistaen yhdessäpelaamisen, moninpelin. Multiplayerin)

---

Kaikki meni loistavasti.
Kaikki pelkoni siitä, kiinnostaako minua tämä tarpeeksi, oli tiessään - jossei jo tänäaamuna, niin viimeistään päivän päätteeksi.

Viihdyin tuolla hyvin ja olen iloisesti jatkamassa hommaa taas ensiviikolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti