torstai 26. huhtikuuta 2018

Kuudes bootcampTäällä taas!

Tein hauskan pienen huomion edellisellä viikolla.
Olin tyttöystäväni kanssa tapaamisessa hänen sosiaalityöntekijän ja hänen avustajansa kanssa.
Kerroin tälle sosiaalityöntekijälle vertaisuudestani. Hän kertoi nähneensä siitä mainoksen.
Niin ne uutiset leviävät!
Ei siinä, olen itsekin kertonut monille vertaisuudestani ja jakanut kiinnostuneille blogini linkkiä 😋

Olin taas ensimmäisenä paikalla, bootcamp-päivänä. Pääsin tietokonehuoneeseen ja aloin käynnistellä tietokonettani odotellessani päivän ainoaa työntekijää saapuvaksi. Otin myös pari kuvaa lisää blogikirjoituksieni ratoiksi.

Yksi osallistujista oli mukana työntekijän kanssa tänne saapuessa. Hänkin oli aikaisessa!
Luokassa hän kertoi löytäneensä töitä.
Mukavaa nähdä, että suunnitelmia löytyy!

Päivän ensimmäiseksi paikallesaapunut osallistuja alkoi täyttää alkukyselylomaketta odotellessa päivän alkua, sillä hän ei ollut paikalla silloin kun me muut täytimme sen. 
Kaksi muuta osallistujaa saapuivat paikalle ennen päivän aloitusta.
Meitä oli oikein kolme paikalla tällä kertaa!Bootcamp 6/10 - ArkiTietokoneluokkamme
Alkuun siirryimme yläkertaan, ryhmätiloihin. Siellä lähdimme läpikäymään fiiliskierrosta. Yksi oli vähän kipeänä.

Työntekijä kertoi keskiviikkona alkavasta keskusteluryhmästä (nimeksi tuli Control). Keskusteluryhmään sai osallistua halutessaan.
Työntekijä kertoi meidän toisesta työntekijästämme, joka ei ollut kanssamme paikalla sinä päivänä, sillä hän oli Saksassa konferenssissa, missä keskusteltiin pelihäiriöstä ja sen luomisesta käsitteenä.
Siitä heräsi joukossamme yleistä keskustelua pelaamisesta ongelmana.

Oli keskustelua nukkumisesta. Puhuimme pitkistä valvomisputkista. Yhden osallistujan kokemus oli parin päivän peliputki kaverin kanssa. Toisen osallistujan kokemus oli peräti 70 tuntia valveillaoloaikaa putkeen!

Kerroin omasta viikostani omalla fiilisvuorolla. Puhuin, miten piristi mennä viikonloppuna Jyväskylään erääseen "irkkimiittiin" ja tulla vasta seuraavana päivänä takaisin kotiin. Kerroin myös kiireisestä maanantai-päivästä töissä. 

Minua pyydettiin kertomaan lisää geokätköilystä.
Osallistujille aihe oli kuitenkin jo tuttu, joten kerroin sitten lyhyesti olinpaikkamme lähimmistä kätköistä.
Yksi osallistuja ehdotti virtuaalilasi-arcade - paikkaa päivälle, jolloin tehdään kaikkea kivaa yhdessä. 
Mietimme, jos kokeilisimme kumpaakin aktiviteettia. Spekuloimme, ehdimmekö tekemään yhden päivän aikana sekä VR:n että geokätkön.Siirryimme päivän aiheeseen. Meille jaettiin mielenterveysmonisteet. Alkuun pohdimme niitä itsenäisesti. Myöhemmin keskustelimme kahden hengen tiimissä monisteen kysymyksistä.
Pienen tauon jälkeen keskustelimme kaikki yhdessä monisteen kysymyksistä.Rupesin läpikäymään kysymyksiä läpi niin perusteellisesti, ettei tiimiläiseni ehtinyt saada suunvuoroa 😅
Työntekijä kysyi, voiko ottaa yhden osa-alueen pois ilman, että se horjuttaa elämää ylipäätään.
Keskustelun päätteeksi siirryimme takaisin tietokoneluokkamme.

Vanha ongelma nosti nopeasti päätään. Emme keksineet yhteistä pelattavaa. Emme löytäneet peliä, johon kaikki halusivat osallistua. Hetken yhteisen pohdinnan jälkeen päädyin kaivamaan Aliaksen esiin, jonka olin tuonut mukanani ja selitin sanoja ääneen yleisesti vuorotellen työntekijän kanssa sillä aikaa, kun jompikumpi meistä plus yksi osallistujista arvaili.

Työntekijän piti lähteä puolisen tuntia aikaisemmin menoihin, joten lopetimme aikaisemmin.
Se sopi minulle, sillä itselläni oli myös menoa, jonka takia minunkin täytyi lähteä aikaisemmin liikkeelle.JälkipuintiIkäviä nämä tilanteet, missä emme keksi yhteistä tekemistä. Tulee fiilis, ettei pysty käyttämään aikaa tehokkaasti hyödyksi.
Päätin koittaa korjata pelinluontiongelman pois alta ensikerralla puhumalla ihmisten kanssa, jotka hallinnoivat tietokoneluokan tietokoneita. Jos saamme ratkaistuksi tämän ongelman, voimme jatkossa luoda pelejä, joihin me muut voimme liittyä mukaan.
Tämä helpottaisi yhdessäpelaamista.

Ennen kuin tiemme erkanivat sinä päivänä, työntekijä otti puheeksi kanssani henkilökohtaisesti, että mietitään myöhemmin yhdessä lisää pelejä, jotka voisimme ottaa mukaan pelikertoihimme.
Rupesin heti ideoimaan vaihtoehtoja, joita kirjoittelin Discordin välityksellä hänelle.

Innokkaana ja "virkaintoisena" vertaisena minua harmitti aikaisempi lopetus päivälle, vaikka kahdella ihmisellä olikin menoa.

Kerrat alkaa loppua kesken.
Ensiviikolla on vappu, jonka takia yhteistä istuntoamme lykätään viikolla.
Jos jotakin hyvää pitää siitä keksiä, niin onpahan enemmän aikaa viimeistellä tämä blogikirjoitus ja kirjoittaa kirjoitus tulevasta perjantain Sossusta Gameriksi -tapahtumasta.

Palataan sorvin äärelle taas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti