torstai 19. huhtikuuta 2018

Viides bootcamp

Heippatirallaa!

Unohdin viimeksi kirjoittaa, että meidän vertaisten Discord-kanavalla oli yksi Sospedin työntekijöistä kirjoittanut viimeviikon keskiviikkona ja aktivoinut jyväskyläläisiä vertaisia.
Jyväskylässä olisi kuulemma alkamassa toinen Bootcamp syksyllä.
Yksi vertainen ilmoitti olevansa kiinnostunut.
Tämä on hyvä uutinen. Toimintamme kasvaa, eikä minun tarvitse olla ainoa aktiivinen vertainen enää 😊
Kun keskustelin asiasta lisää tänään Maunulantalolla kahden työntekijän kanssa, he sanoivat, että Jyväskylä on itseasiassa kaikista epävarmoin bootcamp-vaihtoehto kolmesta tulevasta pisteestä. Silloin sain kuulla, että myös Tampereelle ja Kuopioon on suunnitteilla Bootcampit - sopimukset Tampereelle ja Kuopioon on itseasiassa jo luotu.


Kuva Maunulantalon sisältä. Yksi oikeista ovista vie tietokoneluokkaan

Olin turhan ajoissa tänään paikalla. Muutaman minuutin odotellessani työntekijöitä saapuviksi pyörähdin tilassa, joka vei pieneen tietokoneluokkamme (oven takana, omassa huoneessaan) ja otin sieltä kuvan.Yksi työntekijöistä näytti minulle kysymykset, joihin vastaisin ensiviikon perjantaina tapahtuvassa Sossusta Gameriksi -tapahtumassa, johon osallistun (minua pyydettiin osallistumaan).
Ne olivat helppoja - ne koski asioita, joita olin vertaisena tehnyt ja kokenut.
Tässä kysymykset.

Bootcamp 5/10 - Uni, unen tarve
Asensin Factorion käyttämälleni tietokoneelle. Olin pelannut Factoriota muutaman päivän ja ajattelin pelailla vähäsen myös Bootcampissä.

Vain yksi osallistuja pääsi paikalle tänään. Flunssaa oli näemmä taas liikenteessä. Osallistuja saapui paikalle hyvissä ajoin - jo ennen päivän aloitusta.
Hänkin asensi Factorion, sillä hän omisti sen myös.

Keskustelimme erilaisista asioista, mitä voisimme tehdä kahdeksannella kerralla.
Itse ehdotin geokätköilyä, muistutin edellisestä viikosta elokuvakeskusteluja, ja mainistin myös Pokémon Go -tyyppiset pelit.
Kysyin, mitä ihmiset tiesi geokätköilystä. Jotkut oli kuulleet jotakin. Kerroin heille lisää geokätköilystä, kun itselläni oli siitä hieman kokemusta.
Työntekijä ehdotti minua ottamaan selvää mahdollisesta geokätköstä lähiseuduilta.
(halutessa voi lukaista täältä lisäinfoa geokätköilystä)

Seuraavaksi kävimme läpi keskeisiä kuulumisia.
Itselläni aamuvuoron takia tänään on väsyttänyt kovasti, vaikka ennen yhdeksää olinkin sängyssä edeltävänä päivänä. Työntekijätkin olivat nukkuneet huonosti viimeyönä.
Tästä keskustelusta pääsimme päivän aiheeseen: uneen.Moniste, kysymyksineen ja vastauksineen

Keskustelimme ryhmissä (kaksi kahden hengen ryhmää) uneen liittyvistä asioista, joita työntekijän jakama moniste kyseli, ja kirjasimme vastauksia ylös. Kun se oli valmista, keskustelimme kaikki yhdessä ajatuksistamme.

Minulle tuotti vähän hankaluuksia luoda muistiinpanoja päivästämme. Tietokoneella muistiinpanojen naputus samalla kun ryhmätilanne on päällä tuntui hieman "väärältä" tai muita häiritsevältä.
Minulla on huono muisti, niin tuntuu helpolta ja luonnolliselta kirjata kaikki ylös niin nopeasti kuin vain mahdollista.
Työntekijöitä tämä ei haitannut.


Keskusteluiden aikana opin, että yksi vertaisemme aloittaa ensiviikon keskiviikkona Sospedin omissa tiloissa (Helsinki, Vallila) perinteisen keskustelutukiryhmän ihmisille, jotka haluavat vähentää tai lopettaa pelaamisen.
Eli kohta meitä olisi kaksi vertaista liikenteessä, ja myöhemmin aktivoituisivat myös kolme muuta pistettä pohjoisempana.
Pienillä harppauksillahan se maailma valloitetaan 👑

Kun päivän teema oli ohi, pelasin osallistujan kanssa Factoriota. Työntekijät katselivat hetken, millainen peli oli kyseessä.
(Halutessa voi klikata tästä YouTube-videon auki, joka esittelee pelaamaamme peliä)
Pelasimme kahdestaan satunnaisessa serverissä, kun emme voineet itse pelata omien tietokoneidemme välillä suorassa yhteydessä.
Peli sujui hyvin - siihen asti, kunnes muita pelaajia alkoi ilmestyä paikalle. Koska serveri ei ollut suljettu, muitakin pelaajia pääsi sinne. Pian meidän osallistuja ahdistui hieman, kun jokainen muista pelaajista alkoi tehdä jotakin omaa pelissä, vesittäen meidän suunnitelmamme.
Poistuimme pelistä päivän lähestyessä päätöstä, kun meitä oli seitsemän yhteensä - me kaksi ja viisi tuntematonta pelaajaa.

Viimeisellä vartilla saimme kotitehtäväksi monisteen ajankäyttöympyrästä. Täyttäisimme siihen tunnin tarkkuudella perinteisen päivämme kulun.

Minulla oli Alias ja kortit mukana tälläkin kertaa, mutta niille ei tullut tänään käyttöä.

Ennen kun poistuimme, kävimme vielä Metron kymmenen kysymystä läpi ja juttelimme hetken mitä sattui.
Latasin geokätköohjelman puhelimeen samoilla hetkillä ja huomasin iloksi, että lähellämme oli geokätköjä.
Huippua! 🙌
JälkipuintiTylsänä toistan taas itseäni toteamalla, että päivä oli jees, jossei lasketa väsymystä.
Tulin olleeksi jonkun aikaa unikeskusteluista "virransäästötilassa" - istuen ja tuijottaen lattiaan. Ei ole kivaa olla liikenteessä niin vähillä unilla.

Kysyin palautetta jälleen kerran vertaisuudestani työntekijöiltä, kun poistuimme bussipysäkeille. Vastaus oli pelkkää peukkua 😌

Odotan mielenkiinnolla ensiviikolla tulevaa tapahtumaa, missä minulta tiedusteltaisiin "työstäni".
Tästä asiasta oli aiemminkin puhetta, mutta koska muistin vasta nyt kirjoittaa asiasta, enkä muista, milloin siitä alunperin puhuttiin...olkoon tämä ensimmäinen maininta.

Olen ruvennut pohtimaan, järjestetäänkö tällä alueella uutta Bootcamppiä, kun tämä nykyinen loppuu. Oletan, että homma jatkuisi eri ryhmän kanssa.
Mitenköhän pitkän ajan jälkeen?
Pitää kysyä työntekijöiltä 😉

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti